VOL Ontspannen
Praktijk voor ontspanning van lichaam & geest
Recente Tweets
Huishoudbeurs Rai

Nieuws

In september 2013 start ik met het tweede jaar van Voetreflex Plus van Total Health Opleidingen in Breda. Tijdens dit jaar leer ik de combinatie van westerse voetreflex massage en Chinese voetreflex massage te combineren. Dit biedt veel mogelijkheden, versterkt en versnelt de effecten van een behandeling.

Tijdens de Huishoudbeurs in de RAI heb ik met (oud)studenten van Total Health een heerlijke, ontspannende Chinflex massage in de VIP Lounge gegeven. 

Boekverslag: RET handboek voor ouders. Anders denken en je ontspannen voelen. Geschreven door Roderik Bender en Aveline Dijkman. ISBN 9058710262. Uitgeverij Thema, 2005.

Door anders te kijken naar een situatie, door er anders over te dénken, kun je je ook anders gaan vóelen. Vaak gaan boeken over kinderen i.p.v. over de opvoeders die het meest emotioneel betrokken zijn: de ouders. Als ze al over ouders gaan, dan is het vooral over de manier waarop men zou moeten opvoeden. Vaak zul je je echter eerst anders moeten voelen voordat je het anders kunt aanpakken tijdens de opvoeding. Daarvoor gebruiken de schrijvers een helder en praktisch stappenplan. Dit stappenplan is gebaseerd op de Rationeel-emotieve Training (RET). Deze methode wordt met veel succes in coaching en therapie gebruikt, en wordt hier voor het eerst toegepast in een boek voor ouders.
Om gedachten en gevoelens in kaart te brengen, worden er vijf oudertypen onderscheiden. Aan de hand van de uitgebreide voorbeelden van de stellige, ijverige, bezorgde, moeiteloze en gezellige ouder leer je hoe je je minder kunt laten meeslepen door jouw emoties en op een meer ontspannen manier kunt opvoeden.